J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 29 jan 2016 / 18:40 uur

Wasbeer bijt gezicht kleuter stuk

Een kleuter in de Verenigde Staten werd deze week op weg naar school aangevallen door een wasbeer. De knul moest worden opgenomen in het ziekenhuis, waar hij donderdagmiddag (plaatselijke tijd) weer mocht vertrekken. Dat meldt NorthJersey.com.

De zesjarige Aryan Gavali liep woensdagochtend samen met zijn moeder naar school toen volgens ooggetuigen plotseling de wasbeer vanuit de bosjes kwam aanrennen. Het beest sprong op de rug van de jongen en begon vervolgens in zijn gezicht te krabben en bijten.

Kwaadaardig

De 31-jarige Danny Walls zag het allemaal gebeuren en schoot de knul en zijn moeder te hulp. Hij pakte een staaf waarmee hij het beest van de jongen probeerde af te duwen. De wasbeer was echter niet van plan zomaar op te geven, zo zei Walls tegen NorthJersey.com. „Ik heb er nachtmerries aan overgehouden”, vertelde de held donderdag. „Ik heb nog nooit zoiets kwaadaardigs gezien als deze aanval van die wasbeer. Hij bleef maar bijten, ondanks dat ik hem sloeg.”

Walls bleef echter volharden en toen de wasbeer eenmaal los genoeg van het jongetje was, sloeg hij net zo lang totdat hij zeker wist dat het dier dood was. De hevig bloedende Aryan werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd werd en bovendien negen hechtingen kreeg. De kleuter heeft een flinke wond onder zijn rechteroog, maar zal volgens artsen geen blijvend letsel overhouden.

Hondsdolheid

Volgens medewerkers van de plaatselijke dierenbescherming is het goed mogelijk dat de wasbeer in paniek raakte doordat hij vanwege hevige sneeuwval de ingang van zijn hol niet meer kon vinden. Een andere reden voor de aanval zou hondsdolheid kunnen zijn. De wasbeer wordt daarop nog getest, uit voorzorg kreeg Aryan alvast een antibioticakuur mee naar huis.

Reageer op artikel:
Wasbeer bijt gezicht kleuter stuk
Sluiten