J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 23 jan 2016 / 08:25 uur

Vrouw vermomt zich met boerka en berooft werkgever

In Groot-Brittannië stal een vrouw bijna 25.000 euro van haar eigen werkgever door zich te vermommen met een boerka. Ze is daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, zo meldt Daily Star.

Volgens het rechtbankverslag werkte de 28-jarige Krystal Kerr uit Birmingham bij Fun Station, een indoor attractiepark in een plaatselijk winkelcentrum. Op de dag dat Kerr haar werkgever beroofde, was het bedrijf even na middernacht gesloten en werd al het geld uit de kassa’s in een kluis gelegd.

Kluis

Enkele minuten later keerde de werknemer terug, gekleed in een boerka en verschafte zich toegang met een sleutel die ze twee maanden eerder tijdelijk had gestolen om te laten kopiëren. Ze deactiveerde het alarm, opende de kluis en ging ervandoor met £17.490,76, omgerekend een dikke 23.000 euro.

De vrouw nam vervolgens een taxi naar buitenwijk Erdington, waar ze voor het laatste stukje naar huis de bus pakte. De politie kwam Kerr op het spoor met hulp van het taxibedrijf dat vertelde waar de vrouw was afgezet. Na bestudering van videobeelden was duidelijk om wie het ging.

Vloerplanken

Toen agenten vervolgens ruim een week later een kijkje namen in het huis van Kerr, ontdekten ze dat enkele planken van de vloer los waren. Daaronder troffen ze een tas met het geld aan. De boerka werd niet teruggevonden, de vrouw verklaarde dat ze die gelijk verbrand had. Van het geld wilde de vrouw naar eigen zeggen vluchten naar Jamaica om uit handen van een gewelddadig vriendje te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw vermomt zich met boerka en berooft werkgever
Sluiten