Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 11 jan 2016 / 21:54 uur

Vluchteling Ali is prins carnaval in Maastricht

Van student landbouwkunde in Syrië tot prins carnaval in Maastricht. Het overkwam Ali, die als asielzoeker nog nooit had gehoord van carnaval. Nu, als eerste vluchtelingenprins Ali I van Maastricht kan de man niet meer om het feest heen.

Ali kreeg de prinsenmuts maandagmiddag namens ‘Common Carnaval’, een tijdelijke carnavalsvereniging die is opgericht om vluchtelingen en andere nieuwkomers in Maastricht welkom te heten. Ali wordt in zijn prinsentaken bijgestaan door de Raad van 11, die bestaat uit jonge Maastrichtenaren, kunstenaars en andere vluchtelingen. Dat meldt 1limburg.

Common Carnaval is ook bezig met het bouwen van een eigen wagen voor de carnavalsoptocht van Maastricht.

Bekijk de beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchteling Ali is prins carnaval in Maastricht
Sluiten