J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 30 jan 2016 / 10:27 uur

Vader vervolgd nadat politie zijn dochter doodschoot

Een 57-jarige Amerikaan wordt vervolgd nadat de politie zijn 12-jarige dochter doodschoot. Dat gebeurde nadat Donald Meyer op 11 januari een wapen richtte op een politieagent bij een huisuitzetting, zo schrijft New York Times.

In de aanklacht wordt beschreven hoe agent Clark Steele ’s ochtends rond 10 uur bij het huis van de Meyers in Duncannon, een stadje in Pennsylvania, arriveerde. De vader des huizes was echter geenszins van plan zijn woning vóór middernacht te verlaten. Toen Steele bleef aandringen, zette Meyer volgens de agent een semiautomatisch geweer tegen diens borst.

Recht door het hart

Steele pakte daarop zijn pistool uit zijn holster en schoot Meyer in zijn linkerarm. De kogel raasde door de arm van de man en raakte vervolgens ook zijn 12-jarige dochter Ciara, die achter haar vader in de keuken stond. Het meisje werd daarbij dodelijk getroffen. Tijdens de lijkschouwing bleek dat de kogel recht door haar long en hart was gegaan.

Afgelopen donderdag besliste openbaar aanklager Andrew J. Bender dat agent Steele verder niets te verwijten valt, hij zou uit zelfverdediging hebben gehandeld. De vader daarentegen komt een stuk minder goed weg. Hij is aangeklaagd voor moord, terroristische dreiging, het welzijn van een kind in gevaar brengen en nog wat andere kleinere vergrijpen.

Roekeloos gedrag

Zo was de man niet gerechtigd een wapen in huis te hebben omdat hij eerder opgenomen was geweest in een psychiatrische inrichting. „Het roekeloze gedrag van mijnheer Meyer, die dondersgoed wist dat zijn dochter achter hem stond, heeft een kettingreactie veroorzaakt die tragisch genoeg leidde tot de dood van Ciara Meyer", schreef Bender in zijn verklaring. Overigens blijkt uit de dagvaarding verder niet of ook politieagent Steele wist dat Ciara achter haar vader stond.

„Zij zijn verantwoordelijk voor de moord op mijn dochter en het verwonden van mij. Het is één grote doofpot, terwijl ik word aangeklaagd voor het opkomen voor mijn familie”, zei Meyer tegen CBS 21. Volgens een familielid zou het gezin worden uitgezet omdat Meyer drie maanden achterliep met zijn huur van ongeveer 650 dollar per maand. Hij zou hebben geweigerd huur te betalen omdat hij vond dat de huisbaas weigerde noodzakelijke reparaties uit te voeren.

Ziek thuisgebleven

Overigens had het meisje op het moment van het incident op school moeten zitten, maar was juist die dag ziek thuisgebleven. Haar moeder lag te slapen op de bank en schrok wakker toen Steele zijn wapen afvuurde. Ze probeerde haar dochter nog te helpen, maar werd door hulpverleners naar buiten gestuurd.

Reageer op artikel:
Vader vervolgd nadat politie zijn dochter doodschoot
Sluiten