Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 18 jan 2016 / 14:53 uur

Vacature voor verschrikkelijkste baan ooit

Normaal gesproken worden in vacatures alle highlights op een rij gezet om de baan zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een Australisch bedrijf dat via Randstad op zoek is naar een ‘Senior Digital Producer’ gooit het echter over een andere boeg en noemt alle negatieve kanten op van de job. Dat zijn er een hoop.

Geen borrels

Zo geeft het bedrijf aan dat de werksfeer verschrikkelijk is. Vrijmibo’s kan je vergeten. Het kantoor ziet er ‘verschrikkelijk uit’, zonder ‘enig natuurlijk licht’ en sommige werknemers ‘nemen niet eens de moeite om te douchen voordat ze naar het werk komen’.

Voor het geld hoef je het ook niet te doen, want het salaris ligt ruim onder het gemiddelde. Net als het klantenbestand, want dat heeft het eigenlijk haast niet. Dus als je een carrière wilt hebben waarbij je werkzaamheden gewaardeerd worden, is de boodschap: zoek vooral verder.

Aap uit de mouw

Natuurlijk is het allemaal niet zo erg als het doet klinken in de vacature. De werkgever stelt aan het einde van het bericht een vraag: ‘Waarom lees je deze vacature eigenlijk?’ En daarna als suggestie: ‘Misschien omdat je het zat bent om steeds dezelfde overdreven verkochte vacatures tegen te komen. Als je erop uit bent om een eerlijk gesprek te hebben over de volgende stap, bel me dan.’

Valt het toch allemaal nog op z’n plek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vacature voor verschrikkelijkste baan ooit
Sluiten