Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 20 jan 2016 / 20:21 uur

Transcripten rechtzaken Netflix-moordenaar online

Heb je de Netflix-serie Making A Murderer in één zucht uitgekeken? Grote kans dat je nu nog steeds twijfelt of Steven Avery onschuldig is of niet. Gelukkig kun je een klein beetje voor eigen rechter gaan spelen. De transcripten van de rechtszaken uit 2007 staan online.

Reddit-gebruikers begonnen in december met het onderzoeken van de zaak. Want, zo stellen ze, de documentaire geeft je een eenzijdig beeld van de zaak. Daarom wilden ze complete toegang tot de transcripten van de rechtszaak. Door middel van een crowdfundingcampagne haalden ze 2700 dollar op en kochten ze de transcripten.

Speurneus

Als speurneus in een dop, kun je je hart ophalen nu alles online te vinden is. Er staan 27 dagen aan transcripten online en ruim 700 uur aan materiaal dat geknipt werd voor de documentaireserie.

Steven Avery werd in 1985 beschuldigd van aanranding en zat daar 18 jaar onschuldig voor in de gevangenis. Twee jaar na zijn vrijlating, in 2005, werd hij beschuldigd van de moord op fotografe Teresa Halbach. In de documentaireserie wordt het verhaal van Avery verteld en ziet de kijker hoe de rechtszaak eraan toegaat.

Reageer op artikel:
Transcripten rechtzaken Netflix-moordenaar online
Sluiten