Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 2 jan 2016 / 09:40 uur

Trage fietsers krijgen vaker ongelukken

Helemaal klaar met de snoeihard fietsende hipsters op vintage racebarrels? Je bent er voorlopig nog niet vanaf. Een onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die snel fietsen, minder vaak betrokken zijn bij een ongeluk dan de trage medeverkeersdeelnemers, meldt Standard.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de University of Westminster in Londen. Ze constateerden dat automobilisten meer respect hebben voor snelle fietsers. Daarnaast zijn trage fietsers veel kwetsbaarder voor net-niet-ongelukken.

Als je veilig wil zijn, kun je het best rond de 20 kilometer per uur fietsen. Rij je rond de 12,5 kilometer per uur, dan ben je juist heel kwetsbaar in het verkeer. Overigens geldt dit wel vooral voor Londen, waar de wetenschappers het onderzoek uitvoerden.

Meer vrouwen

Opvallend is dat vrouwen grotere kans lopen op een ongeluk. Dat verklaren de wetenschappers door het simpele feit dat vrouwen over het algemeen langzamer fietsen dan mannen. Afgelopen jaar verongelukten er negen fietsers in het Londense verkeer, daaronder waren zes vrouwen en drie mannen. Veilig op je bestemming komen kan dus door gewoon wat harder door te trappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Trage fietsers krijgen vaker ongelukken
Sluiten