Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 27 jan 2016 / 09:55 uur

Stel bewijst dat wereldreis met baby prima kan

Een koppel uit Litouwen wil de wereld laten zien dat je prima op een avontuurlijke reis kunt gaan met een kleine baby.

Johan van Zuthen en zijn vriendin houden van reizen en hebben dan ook al veel van de wereld gezien. Toen baby Leo werd geboren, verwachte iedereen in hun omgeving dat het gedaan was met hun reislustigheid, maar niets bleek minder waar. Het stel besloot een paar maanden op reis te gaan, mét baby, in een oud Mercedes-busje.

Roadtrip

Zo gezegd, zo gedaan: toen Leo negen maanden oud was, ging hij voor het eerst op reis. Een roadtrip dus, van Litouwen naar Marokko. In twee maanden reed het gezin dwars door Europa. Slapen gebeurde niet in een luxe hotel of tent, maar gezellig met z’n drieën achter in het busje of bij locals. Alleen in Frankrijk sliepen Leo en zijn ouders één keer in een hotel omdat het buiten koud was en hard regende.

Vader Johan zegt tegen Metro UK een geweldige reis achter de rug te hebben. ,,Het meest bijzondere van de reis was dat Leo het in elk land naar zijn zin had. Hij wist zich aan te passen aan alle culturen.’’

Om andere gezinnen ervan te overtuigen dat je prima op avontuur kunt gaan met een baby, maakten Johan en zijn vriendin zo veel mogelijk foto’s van de mooie uitzichten die zij hadden vanuit het busje hadden.

Gibraltar, Spanje

Merzouga, Marokko

El Jadida, Marokko

Carro, Frankrijk

Stanta Stefano, Italië

Bialystok, Polen

Essaouira, Marokko

Barcelona, Spanje

De familie

Foto’s: Johan van Zutphen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stel bewijst dat wereldreis met baby prima kan
Sluiten