Remco Visser
Remco Visser Good vibes 11 jan 2016 / 20:30 uur

Stadje VS in de maag met ‘racistisch’ logo

Na de ophef rond het hijsen van de Confederate Flag in enkele zuidelijke staten vorig jaar, is er in de Verenigde Staten momenteel weer gedoe rond een vermeend discriminerend symbool. Het gehucht Whitesboro heeft namelijk een referendum gepland waarbij inwoners zich kunnen uitspreken over het onder vuur liggende stadslogo, zo weet Huffington Post.

Het gaat om het officiële stadswapen van Whitesboro waarin op een afbeelding te zien is hoe een blanke man een indiaan lijkt te wurgen. Volgens voorstanders toont het plaatje een vriendschappelijke vechtpartij tussen oprichter Hugh White en het lokale opperhoofd. Tegenstanders noemen het beeld echter racistisch.

Aanpassing

Kiezers kunnen daarom binnenkort aangeven of er een streep moet door het stadswapen. Ook kan er worden gestemd op eventuele andere afbeeldingen voor het logo.

Saillant detail: het is niet voor het eerst dat het logo van Whitesboro werd aangepast. In het verleden waren de handen van White zichtbaar op de keel van de indiaan geplaatst; nu liggen ze op diens schouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stadje VS in de maag met ‘racistisch’ logo
Sluiten