Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 13 jan 2016 / 16:37 uur

Stacey (24) slikte 84 pijnstillers per dag

De 24-jarige Stacey Dutton uit Bray, Ierland, kreeg nadat ze haar enkel tweeënhalf jaar geleden had gebroken pijnstillers mee naar huis. Nu geeft ze openlijk toe hartstikke verslaafd te zijn geraakt aan die pilletjes codeïne.

Stacey raakte zelfs zo verslaafd dat ze op een gegeven moment 84 pijnstillers per dag naar binnen werkte. Dat dieptepunt bereikte ze november vorig jaar. Nu geeft Stacey voor al haar vrienden en familie op Facebook toe hoe hardnekkig haar verslaving was.

Right now i am looking at what i wrote out and trying to decide to put it up or not but if i can help even one person…

Gepostet von Stacey Dutton am Sonntag, 10. Januar 2016

Op haar pagina schrijft ze (twee dagen voor haar 24e verjaardag): „In de ogen van vrienden of onbekenden ging het goed met me, ik was een vrolijke 23-jarige, maar in de ogen van mijn beste vrienden en familie was ik ontzettend veranderd. Zij confronteerden mij ermee en ik ontkende, zoals elke verslaafde zou doen.”

Vriendje

Stacey, die receptionist is en bedrijfsleider bij een kapsalon, gaf het uiteindelijk in september toe aan haar vriend Chris Barr. Hij hielp haar ontzettend en een tijdje leek het goed te gaan met de knappe jongedame. Maar toen ging het mis.

„In november verloor ik alles, een geweldige baan, mijn huis, maar het allerbelangrijkst: ik verloor mijn beste vriend Chris. Hij had er genoeg van en ik zal hem nooit iets kwalijk nemen, hij was mijn rots in de branding.”

Afkicken

In december lukte het Stacey al aardig van de codeïne af te blijven, met de hulp van haar vrienden en familie. Ze schrijft: „Ik ging van 1030 milligram per dag naar maar 120. Nu ben ik aan het inpakken om naar een afkickkliniek te gaan, daar ben ik de komende zes maanden.”

Aandacht

Terwijl zij haar moedige keuze maakt, vertelt ze er ook nog bij dat ze dit niet online zet om aandacht of likes te krijgen, maar omdat ze anderen wil helpen die zich herkennen in haar situatie. Als ze ook maar één iemand anders kan helpen, is ze gelukkig.

Volgens Stacey wordt het gevaar van deze pijnstiller zwaar onderschat: „Codeïne wordt niet gezien als groot probleem, je kan het overal kopen, maar ik zeg het je, het heeft mijn leven geruïneerd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Stacey (24) slikte 84 pijnstillers per dag
Sluiten