Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 4 jan 2016 / 08:47 uur

Soldaat zonder testikels wordt vader op kerstdag

Hij verloor zijn benen, zijn zicht en zijn testikels toen hij in 2010 op een bom stapte in Afghanistan. Deze kerst werd hij vader van een zoontje. Het bijzondere verhaal van Shaun Stocker zal je ongetwijfeld kippenvel bezorgen.

Coma

Het was april 2010 toen soldaat Shaun Stocker diende in Afghanistan. Hij stapte daar op een bom en dat zorgde voor ernstige schade. Na het incident werd hij in een kunstmatige coma gehouden om zijn kans op overleving en herstel te vergroten. Terwijl hij in coma lag, besloten doktoren sperma uit zijn lichaam te halen, zodat hij later toch vader zou kunnen worden.

Zijn verloofde Persia Haghighi bleek na een eerste IVF-procedure al zwanger. Dankzij de snel handelende artsen konden Shaun en Persia deze kerst hun zoontje verwelkomen. Theo werd op 25 december 2015 geboren.

Wonder

De techniek die dit mogelijk maakte, werd ontwikkeld door dokter Jackson Kirkman-Brown. Als blijk van waardering besloot het stel hun zoontje de middelste naam van Jackson te geven. „We konden het niet geloven. Na alles wat er was gebeurd toch een baby kunnen krijgen, voelde als een wonder. Dat onze baby ook nog op kerst ter wereld kwam, maakte het extra heftig”, aldus Persia tegenover The Mirror.

Ook voor Shaun was het natuurlijk een fantastisch moment. „Ik ben zo trots op Persia. Zij is geweldig. Theo is de zoon die ik nooit meer had verwacht te krijgen en dat allemaal dankzij de briljante techniek van dokter Jackson Kirkman-Brown. Voor mij markeert de geboorte van Theo het einde van mijn revalidatie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Soldaat zonder testikels wordt vader op kerstdag
Sluiten