Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 21 jan 2016 / 08:35 uur

School laat transgenders zelf kiezen: broek of rok

Het traditionele schooluniform is simpel: een broek met een shirt voor jongens en een rok met een blouse voor meisjes. Een school in de Britse plaats Brighton breekt met deze eeuwenoude traditie. Transgender leerlingen mogen vanaf nu zelf bepalen of zij in een broek of rok naar school willen.

Brighton College zegt dat het met de maatregel reageert op een veranderende samenleving die erkent dat sommige kinderen transgender zijn.

Weg met oude regels

Hoofdonderwijzer Richard Cairns vertelde leerlingen vorige week dat de oude regels rondom uniformen, die al 170 jaar oud zijn, de prullenbak in gaan. Vanaf nu mogen jongens een rok aan en meisjes een broek. Als een leerling dat wil, kunnen de ouders de school een brief schrijven.

Cairns: „Als sommige jongens en meisjes gelukkiger zijn zich met een ander geslacht te identificeren dan waarmee ze zijn geboren, dan is het mijn werk om te zorgen dat dat kan."

„Ik vind het een vervelend idee dat iemand zich binnen mijn school ongelukkig voelt, omdat hij of zij verplicht rond moet lopen in een broek of rok." Meisjes op de campus lopen al rond in broeken en meerdere jongens hebben aangeven een rok te willen gaan dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School laat transgenders zelf kiezen: broek of rok
Sluiten