Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 15 jan 2016 / 15:41 uur

Samantha dankt pruik aan hulp van gulle gevers

Dat het internet heel mooie dingen kan brengen, bewijst de actie van Samantha maar weer eens. Samantha lijdt aan aan de ziekte alopecia areata, een immuunziekte die ervoor zorgt dat de haarzaakjes op haar hoofd aangevallen worden door haar lichaam. Hierdoor heeft zij geen haar op haar hoofd. Ze was de constante vragen en de schaamte zo zat dat ze graag een pruik wilde dragen. Tot haar grote spijt bleken pruiken echter ontzettend duur.

De jongedame studeert aan de universiteit van Michigan. Al haar geld gaat dan ook op aan haar studie, legt ze uit. Een pruik van zo’n 2100 dollar (plus 100 dollar voor het op maat maken) kopen was dan ook geen optie. Ze besloot daarom een oproep te doen bij de online gemeenschap waar ze zich al drie jaar op bevond: Imgur. Daar plaatste ze foto’s en deed ze haar verhaal.

Been here 3 years Imgur, Need your help.

Petten en mutsen

Toen Samantha voor het eerst naar de middelbare school ging, ontdekte ze ronde kale plekjes op haar hoofd. In eerste instantie kon ze deze nog bedekken met haar eigen haar, maar dat bleek steeds lastiger toen er meer kale plekken ontstonden. Samantha begon met het dragen van mutsen en petten, totdat er in 2013 zo weinig haar over was dat ze besloot de rest maar af te scheren. Een pijnlijk moment, vertelt ze.

In eerste instantie kocht ze een goedkope pruik, maar deze bleef niet goed zitten. Ook vielen er al snel haren uit, waardoor ze de pruik alsnog moest bedekken. En dus moest de muts weer op. Samantha was wanhopig en besloot hulp te zoeken bij haar online vrienden. Met succes.

Twee dagen

Binnen twee dagen had Samantha het benodigde bedrag van 2200 dollar al binnen. Op haar crowdfundpagina liet ze weten te gaan bellen met de pruikenmaker. En ja hoor, een week later plaatst Samantha foto’s met haar nieuwe pruik. In de post bedankt ze iedereen die heeft bijgedragen.

UPDATE: OP delivers. Thank you so much imgur!

In het bijzonder bedankt ze nog een anonieme gulle gever die 500 euro doneerde. „Bij de donatie schreef hij: ‘Ik dacht, als ik dit probleem had, zou 2000 dollar geen probleem zijn voor mij. Ik kan het net zo goed geen probleem voor jou maken. Fijne Kerstmis’.” Samantha is er dolgelukkig mee. „Ontzettend bedankt. Ik kan je met geen mogelijkheid laten weten hoeveel je vriendelijkheid waard is voor mij.”

Omdat de donaties nog steeds binnen blijven komen, laat Samantha weten de rest te doneren aan een organisatie die zich inzet voor kinderen die geen geld hebben voor pruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samantha dankt pruik aan hulp van gulle gevers
Sluiten