Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 jan 2016 / 12:15 uur

Poema heeft zeldzame afwijking: tanden in voorhoofd

Afbeeldingen van een poema met een misvormde kop gingen dit weekend rond op social media. Het dier werd op 30 december gedood in het zuidoosten van Idaho en bleek tanden uit zijn voorhoofd te hebben groeien.

De katachtige heeft naast wat tanden ook kleine snorharen uit de ongebruikelijke plek groeien. Volgens Idaho State Journal had de poema een hond van een landeigenaar gedood. De landeigenaar had de poema daarna opgespoord en om het leven gebracht. De man was bang dat de poema opnieuw zou aanvallen.

https://twitter.com/CarnivoreSci/status/685851885429997568

Verklaringen

Volgens Idaho Fish and Game zijn er twee mogelijke verklaringen voor de afwijking. De ene is dat de afwijking de resten zijn van een Siamese tweeling die in de baarmoeder is gestorven. De andere optie is dat de afwijking het gevolg is van een teratoom, een bepaald type tumor.

De hond die door de poema was aangevallen, heeft die aanval overigens overleefd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poema heeft zeldzame afwijking: tanden in voorhoofd
Sluiten