J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 23 jan 2016 / 08:50 uur

Per dag 6 geladen wapens in handbagage vliegtuig VS

Meer Amerikanen dan ooit tevoren probeerden in 2015 een vuurwapen mee te nemen in een vliegtuig. Dat schrijft de Transportation Security Administration (TSA) in zijn jaarverslag.

Volgens de beveiliger van Amerikaanse vliegvelden werden vorig jaar exact 2653 vuurwapens aangetroffen in handbagage van passagiers, een toename van twintig procent ten opzichte van 2014. Zijn die cijfers op zich al verontrustend genoeg, 83 procent van de pistolen bleek bovendien ook nog eens geladen, zo schrijft TSA op zijn eigen blog.

Dat betekent dat medewerkers van TSA in 2015 zo’n 2200 geladen wapens in beslag namen, een gemiddelde van ruim zes per dag. De meeste daarvan werden in beslag genomen op Dallas/Fort Worth International Airport in de staat Texas.

Verviervoudigd

Ten opzichte van tien jaar geleden is het aantal aangetroffen vuurwapens in handbagage meer dan verviervoudigd. Uit onderstaande door TSA verstrekte grafiek blijkt namelijk dat in 2005 ‘slechts’ 660 vuurwapens werden geconfisqueerd.

Het meenemen van een geladen wapen in een vliegtuig is zelfs in de Verenigde Staten strafbaar. Wel is het toegestaan een vuurwapen mee te nemen in je ingecheckte bagage, mits het ongeladen is en vooraf gemeld bij de grondsteward(ess).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Per dag 6 geladen wapens in handbagage vliegtuig VS
Sluiten