J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 21 jan 2016 / 08:50 uur

Pastoor steekt vrouw in brand in kerk, moest van God

Een vrouw in Nigeria is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat ze door een pastoor in de fik was gestoken tijdens een kerkdienst. De voorganger verklaarde later aan de politie dat hij dat deed in opdracht van God.

Volgens het politierapport gebeurde het incident afgelopen zondag in de Celestial Church of Christ in Lagos tijdens de ochtendmis. De pastoor zou kerkgangers hebben verteld dat God hem had geïnstrueerd een zekere mevrouw Bosede, die zich een maand geleden bij de kerk had aangesloten, in brand te steken om zijn kracht te tonen. Volgens de pastoor had God hem verzekerd dat de vrouw niet gewond kon raken.

Gillen

Hij overgoot Bosede met benzine en stak haar aan. Toen de vrouw begon te gillen van de pijn, schoten andere kerkgangers te hulp en blusten de brand met water. Met zware brandwonden werd ze daarna naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht waar ze in kritieke toestand werd opgenomen op de intensive care.

De pastoor verklaarde tegenover de politie dat hij niet begrijpt waarom het mis is gegaan omdat God hem zou hebben verteld dat de vrouw niet zou lijden. Hij krijgt steun van kerkleden die verklaren dat de zonden van Bosede ervoor hebben gezorgd dat ze verbrandde en dat de pastoor niets verkeerd heeft gedaan. De kerkleider is gearresteerd en aangeklaagd voor poging tot moord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pastoor steekt vrouw in brand in kerk, moest van God
Sluiten