Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 19 jan 2016 / 19:24 uur

Paard gaat een dagje mee met de metro

Het Noorse Paard Juni Blest mocht een dagje mee met de metro.

In de video die Stein J. Bjørge op Facebook plaatstte, is te zien hoe het dier rustig door de incheck paaltjes loopt en wat hooi eet op het perron. Na het lekkere maaltje is het tijd om in de metro te stappen. Om te zorgen dat de hoeven van het dier niet tussen het gat tussen het perron en de wagon vast komen te zitten, legt de eigenaresse van Juni, Nora Kragebakk, een plank neer.

Voorlichtingscampagne

De video van het paard in de metro is deel van de voorlichtingscampagne van een Noorse metrodienst. „Tijdens de feestdagen hebben veel reizigers hun kerstbomen meegenomen in de metro. Dat nam veel plaats in beslag en was gewoon onhandig. Voor ons en de medereizigers in kwestie. We vragen met de video op ludieke wijze de aandacht om met je verstand na te denken over wat of wie je meeneemt in de metro”, vertelt materiaal manager Sporveien Røer tegen de Noorse website Osloby.

Maar waarom een paard? Røer legt uit: „Grote huisdieren zijn bijvoorbeeld ook niet heel praktisch om mee te reizen. Vandaar de vergelijking met het paard." Het zal voorlopig dus – helaas – het laatste ritje met de metro zijn voor paard Juni.

Gepostet von Stein J. Bjørge am Mittwoch, 13. Januar 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Paard gaat een dagje mee met de metro
Sluiten