Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 25 jan 2016 / 22:05 uur

Oproep in All You Need: homostel zoekt draagmoeder

Een moeder deed zaterdagavond een bijzondere oproep voor haar zoon en schoonzoon. Leon (25) en zijn vriend Roy (29) uit Sassenheim willen niets liever dan samen een kindje opvoeden. Het liefdesprogramma All You Need is Love van Robert ten Brink moet hen daarbij helpen.

„Lieve Leon en Roy, jullie zijn twee fantastische gasten die de love hebben gevonden. Maar er mist een ding: jullie willen een kindje samen en dat is verrot moeilijk voor twee mannen", zo begon moeder Nancy Keereweer haar opmerkelijke oproep zaterdag.

„Ik wil Nederland vragen: is er een draagmoeder die dit geluk wil bezegelen met een kind? Jullie verdienen het, ik hou zoveel van jullie”, ging ze verder. Er klonk een meelevend ‘ahhh’ door de studio en Twitter overstroomde met positieve reacties.

Draagmoeder

De twintigers zijn al 8,5 jaar samen. Ongeveer vijf jaar geleden gingen ze het adoptietraject in, maar dat duurt lang en kost veel geld, soms wel 40.000 euro. Ook via pleegzorg hadden de mannen geen succes. Daarom richt het stel zich nu op het draagmoederschap.

„Daar komt veel bij kijken”, vertelt Leon aan het AD. Hij legt uit dat gevoel een belangrijk aspect is. „Je moet goed bij elkaar passen en je op elkaars wensen afstemmen. We vinden het niet erg als de draagmoeder het kindje wil blijven zien. Als ze maar lief en zorgzaam is.” De mannen willen zo graag ouders worden, dat in hun huis en vakantiehuis een kamertje leegstaat voor de baby.

Reacties

Drie dagen na de uitzending loopt het aantal reacties nog niet storm, maar producent Endemol is zeer tevreden. Er zijn ruim tien aanmeldingen die ze gaan natrekken. Daarna brengt de producent de mannen en vrouwen met elkaar in contact, tot er een match is. Het is de eerste keer dat in All You Need een oproep voor een draagmoeder is gedaan.

Moeder Nancy, die via Facebook ook een aantal reacties van potentiële draagmoeders ontving, lokte haar zoon en schoonzoon naar de studio met de smoes dat ze kaartjes voor de liefdesshow had gewonnen. „En dat staat er ineens een camera op je snuit. Maar het is ontzettend leuk dat ze dit gedaan heeft”, besluit Leon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oproep in All You Need: homostel zoekt draagmoeder
Sluiten