Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 23 jan 2016 / 14:25 uur

Ontsnapte koe ‘Freddie Mercury’ gered van slachthuis

Ze was tijdelijk even de held van het internet: de koe die ontsnapte uit een slachthuis in New York. Toen het beest doorkreeg welk lot haar stond te wachten, besloot ze de benen te nemen. Door aandacht rond de koe kan het beest nu opgelucht ademhalen. Ze hoeft namelijk door haar ontsnapping niet meer naar het slachthuis terug.

De politie in New York plaatste een video van de koe online nadat ze was ontsnapt aan haar lot. Op het filmpje is te zien hoe het beest langs winkels en restaurants in New York weet te rennen. Uiteindelijk werd het beest gevangen en werd ze teruggebracht naar haar onderkomen in het slachthuis, zo schrijft New York Daily News.

https://www.youtube.com/watch?v=v57eFyauMA0

Dierenadvocaat

Nadat de video van de politie werd geplaatst op Facebook, duurde het niet lang voordat het massaal werd gedeeld op social media. Zo werd het verhaal van de koe ook onder de aandacht gebracht van dierenadvocaat Mike Stura. Samen met de behulp van dierenrechtenorganisatie PETA wist hij het slachthuis te overtuigen de koe vrij te laten. Sindsdien is het beest overgebracht naar een boerderij waar ze nu echt vrij kan rondlopen.

Door zijn ontsnappingspoging in de wijk Queens en haar heldenstatus is de koe omgedoopt tot ‘Freddie Mercury’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontsnapte koe ‘Freddie Mercury’ gered van slachthuis
Sluiten