Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 13 jan 2016 / 13:17 uur

Ontroerende foto’s: kangoeroe rouwt om vrouwtje

Een aandoenlijk tafereel in Australië. Evan Switzer stuitte tijdens het uitlaten van zijn hond op kangoeroemannetje die zijn dode vrouwtje van de weg probeerde weg te dragen. „Ik zie iedere dag kangoeroes, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt de fotograaf tegen RTL Nieuws.

De 46-jarige Australiër kreeg door dat er iets bijzonders aan de hand was toen de kangoeroe, ook wel macropodidae genoemd, agressief op zijn hond reageerde. „De dieren zijn nooit agressief. Toen zag ik dat het vrouwtje dood op de grond lag en het mannetje haar probeerde op te pakken", vertelt Switzer.

„Ik ging naar huis om mijn camera te halen en heb uiteindelijk een uur bij de beesten gezeten om foto’s te maken", gaat hij verder. „Iedere dag zie ik dode kangoeroes die worden doodgereden op de weg, maar dit heb ik nog nooit gezien, heel bijzonder." Zo blijkt maar weer dat moedertje natuur vol verrassingen zit.

Andere kangoeroes werden door het mannetje en het kangoeroejong, dat gelukkig al uit de buidel is, op afstand gehouden. De fotograaf kon wel dichtbij komen.

„Of het echt rouwen is wat ik zag, weet ik niet. Volgens mij hebben kangoeroemannetjes meerdere wijfjes in hun leven", zegt Switzer. Toen hij de foto’s naar een lokale krant stuurde, haalde deze de voorpagina. Switzer noemt de aandacht overweldigend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontroerende foto’s: kangoeroe rouwt om vrouwtje
Sluiten