Puck Roest
Puck Roest Good vibes 3 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Nu al één van de beste huwelijksaanzoeken van 2016

Huwelijksfotograaf Jaap Baarends uit het Gelderse Lent wilde zijn vriendin tijdens de jaarwisseling ten huwelijk vragen. En hij was niet van plan enkel op één knie te gaan. Nee, hij maakte er een klus maar liefst twee maanden van.

„Als huwelijksfotograaf hoor je zoveel bijzondere verhalen over feesten en aanzoeken. Dus ik dacht als ik een aanzoek doe, dan moet het er natuurlijk ook eentje van formaat zijn”, vertelt Baarends tegen Metro.

Lichtslang van 150 meter

„Samen met mijn vriendin woon ik in Lent en we fietsen regelmatig op weg naar Nijmegen langs een groot bouwproject. Het leek me tof om dat grote donkere stuk grond te gebruiken om een tekst met licht schrijven", vervolgt Baarends. De fotograaf wilde eerst in eerste instantie aan de slag gaan met vuurwerk, maar dat wilde helaas lukken. Hij hing daarom samen met zijn beste vriend op oudjaarsdag een lichtslang van 150 meter op aan de bouwhekken.

Met de lichtslang vormden ze de zin; ‘Lieve Kirsten, wil je met me trouwen?’. Op het moment dat Baarends met zijn vriendin en familie en vrienden naar buiten ging om het vuurwerk te gaan bekijken, gingen de lichtjes aan. „Mijn vriendin kon even helemaal niets uitbrengen bij het zien van de tekst", lacht Baarends.

Hulp van buren

Het duurde maar liefst twee maanden om het bijzondere aanzoek te plannen. „Ik kon het natuurlijk alleen plannen als mijn vriendin niet thuis was", zegt de fotograaf. Hij huurde een verlengsnoer van 200 meter en kreeg hulp van buurtbewoners. Precies om 12 uur stak een familie, die in buurt van bouwhekken woont, de stekker in het stopcontact. En Kirsten? Die zei natuurlijk volmondig ‘ja’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nu al één van de beste huwelijksaanzoeken van 2016
Sluiten