Remco Visser
Remco Visser Good vibes 18 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Noord-Korea komt met ‘katerloze’ drank

De medische wereld in Noord-Korea is lekker bezig. Vorig jaar claimden wetenschappers in het communistische land namelijk al een remedie tegen AIDS en ebola te hebben ontwikkeld, dit keer komen ze de liefhebbers van alcohol tegemoet. Dat meldt The Guardian.

De Noord-Koreanen zouden naar eigen zeggen een alcoholische versnapering hebben gecreëerd die gegarandeerd geen kater oplevert. De zogenaamde Koryo Likeur bevat onder meer een speciaal soort ginseng, dat bekendstaat om een hoog medicinaal effect. Een ander bestanddeel is verschroeide rijst, dat een eventuele kater ook zou bestrijden.

Mocht het drankje inderdaad gedronken kunnen worden zonder hoofdpijn de volgende dag, zou het overigens ook best een hit kunnen worden bij buurland Zuid-Korea. De inwoners van dat land houden namelijk ook wel van een drankje. Volgens een onderzoek uit 2012 nuttigde de gemiddelde Zuid-Koreaan dat jaar zo’n 12 liter alcohol, veel meer dan inwoners van andere Aziatische landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea komt met ‘katerloze’ drank
Sluiten