Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 30 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse pedo internationaal gezocht

De Nederlander Pieter C. die onlangs in België tot negentien jaar cel is veroordeeld voor onder meer seksueel misbruik van kleine kinderen, staat internationaal gesignaleerd. De zestigjarige man is op de lijst van te arresteren personen geplaatst van Interpol.

Pleegdochters

C. stond in Antwerpen terecht voor het misbruiken van kinderen in de Filipijnen en Cambodja, onder wie zijn eigen pleegdochters. Het misbruik had hij gefilmd en gedeeld met andere pedofielen. Tijdens een huiszoeking werd 750 gigabyte aan kinderporno bij hem gevonden. Volgens de aanklager in België bevond C. zich ‘in de hoogste regionen van de internationale pedofielennetwerken’.

De in Antwerpen gevestigde zakenman C. was tijdens zijn veroordeling niet aanwezig. Volgens mediaberichten is hij mogelijk naar Cambodja gevlucht.

Het was al de tweede keer dat C. wist te ontkomen. Volgens Belgische media kon C. na een eerdere veroordeling in 2013 ontglippen naar Cambodja door een administratieve fout. Daar zou hij zich toen opnieuw aan jonge kinderen hebben vergrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse pedo internationaal gezocht
Sluiten