Metro
Metro Good vibes 28 jan 2016 / 07:25 uur

Motorcrosser en giraffe Kindernieuwsfoto 2015

Een foto van een motorcrosser die bij zonsondergang boven een giraffe uitvliegt, is gekozen als de beste Kindernieuwsfoto van het afgelopen jaar. De foto heeft de meeste stemmen gekregen tijdens een verkiezing die was georganiseerd door Kidsweek en het persbureau ANP.

Bijna tweeduizend kinderen brachten de afgelopen weken hun stem uit op een van de zes genomineerde foto’s die eerder in Kidsweek of op de website zijn verschenen. De winnende foto kreeg ruim vierhonderd stemmen. Het is de tweede keer dat de verkiezing van beste Kindernieuwsfoto werd georganiseerd.

Winnende foto

De Oostenrijkse fotograaf Joerg Mitter maakte de foto tijdens een motorcrossevenement in Zuid-Afrika. Bij een natuurgebied vlakbij Pretoria voerden motorrijders stunts uit. De fotograaf vroeg een motorrijder een trucje te doen dat hij even kon volhouden in de lucht, zodat hij meer tijd had om hem in het bijzijn van een giraffe te kunnen fotograferen.

Bekijk hier alle genomineerde foto’s:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Motorcrosser en giraffe Kindernieuwsfoto 2015
Sluiten