J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 31 jan 2016 / 13:15 uur

Moeder maakt misbruikvideo zoon voor nieuwe laptop

Een 23-jarige moeder uit Nieuw-Zeeland maakte een video waarin ze haar 1-jarige zoontje seksueel misbruikt om deze voor 300 Nieuw-Zeelandse dollars, zo’n 180 euro, te verkopen aan een 21-jarige pedofiel. Van de opbrengst kocht ze een nieuwe laptop voor zichzelf, zo schrijft de Morning Ledger.

Computer doorgezocht

Krystal Harvey maakte het filmpje, dat ongeveer een minuut duurt, in augustus 2014 voor een 21-jarige man uit Christchurch. De video kwam aan het licht toen de pedofiel werd gearresteerd en rechercheurs zijn computer doorzochten. Voorafgaand aan het proces van de man, werd de zaak tegen Harvey behandeld. Zij werd in juni aangeklaagd en bekende in augustus schuldig te zijn.

De openbaar aanklager eiste voor de rechtbank een celstraf van zeven jaar tegen de vrouw, maar haar advocate pleitte voor de rechter dat de vrouw door een slechte en onstabiele jeugd eigenlijk geen celstraf verdiende. Daarnaast zou het jongetje volgens deze Annabel Maxwell-Scott hebben geslapen tijdens de seksuele handelingen van zijn moeder en er daardoor niks van hebben meegekregen.

Huisarrest

De rechter ging volgens Morning Ledger mee in het verhaal van de advocate en veroordeelde haar cliënt tot acht maanden huisarrest omdat hij meent dat de vrouw door gevangenisstraf alleen maar verder in de problemen zou helpen. Haar zoontje is inmiddels bij de moeder weggehaald, net als het dochtertje van de vrouw. Volgens Maxwell-Scott is het zeer onwaarschijnlijk dat Harvey haar kinderen ooit nog ziet.

De milde straf voor de moeder heeft in Nieuw-Zeeland tot veel ophef geleid. Veel inwoners van het land zijn woest op de moeder, die ook bedreigd wordt, en vinden dat de jonge vrouw er veel te makkelijk mee wegkomt. Zo is inmiddels een online petitie gestart waarin wordt opgeroepen Harvey alsnog in de cel te smijten. Ook was een speciale Facebookpagina in het leven geroepen, maar deze is inmiddels verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder maakt misbruikvideo zoon voor nieuwe laptop
Sluiten