J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 8 jan 2016 / 17:41 uur

Man wurgt vriendin, verbrandt lijk in badkuip

Een 27-jarige inwoner van de New Yorkse wijk Queens is gearresteerd nadat hij zijn vriendin wurgde en haar lichaam vervolgens in de badkuip van haar woning probeerde te verbranden. Dat heeft de NYPD laten weten.

De verbrande overblijfselen van de 28-jarige Miriam Lucrecia Samayoa Veliz werden door brandweerlieden aangetroffen in het bad nadat rond 4 uur ’s ochtends een melding van brand was binnengekomen. Na bestudering van bewakingsvideobeelden kwam de politie al snel op het spoor van haar vriend Carlos Pineda.

Jerrycan

Op de beelden was namelijk duidelijk te zien dat Pineda rond 3 uur in de morgen het appartement verliet en een kleine twintig minuten later terugkeerde met een rode jerrycan. De man verliet de woning rond 4 uur voor een tweede keer, waarna niet veel later de brandmelding binnenkwam bij de FDNY.

Uit het politierapport blijkt dat Veliz om het leven kwam doordat haar keel is dichtgeknepen. De enkele dagen na de moord in Florida aangehouden Pineda is aangeklaagd voor moord, brandstichting, roekeloos gedrag en knoeien met bewijsmateriaal.

Omdat de rechter vreest dat Pineda zal vluchten, werd bij zijn eerste voorgeleiding geen borgsom vastgesteld. De 27-jarige New Yorker wacht 25 jaar tot levenslang in de gevangenis voor zijn daden.

Reageer op artikel:
Man wurgt vriendin, verbrandt lijk in badkuip
Sluiten