Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 29 jan 2016 / 15:10 uur

Man verstopt alligator 26 jaar lang in kelder

Een man uit het Amerikaanse Lansing had een wel heel vreemd huisdier in zijn woning rondkruipen. Geen normale poes, hond of konijn, maar een alligator van ruim twee meter lang moest de man van gezelschap voorzien.

26 jaar

Ruim 26 jaar hield de man de gevaarlijke alligator gevangen in zijn kelder. Zo nu en dan liet hij het beest ook nog eens uit in zijn achtertuin, zo zegt een woordvoerder van het Illinois Department of Natural Resources tegenover NBC. „Maar niemand wist dat de man de alligator in huis had. Niemand had hem ooit gezien.”

Klusjesman

De krokodil werd deze week pas voor het eerst opgemerkt door een klusjesman, die was ingehuurd om wat onderhoud aan het huis te verrichten. De ingehuurde hulp zag plots iets bewegen in een container en besloot een kijkje te nemen. Toen hij de klep optilde, trof hij daar de alligator aan. Hij schakelde daarop meteen de hulp van de politie in.

De alligator is inmiddels overgebracht naar een speciale opvang. Waarom de man heeft besloten het beest zo lang in huis te houden, is niet bekend. Wel kan de man een aanklacht verwachten voor het illegale bezit van een bedreigde diersoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man verstopt alligator 26 jaar lang in kelder
Sluiten