Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 19 jan 2016 / 19:58 uur

Man verliest rijbewijs zonder vergiet op hoofd

Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, is de vraag, maar de Russische Andrei Filin draagt op de foto van zijn rijbewijs een gehaakt vergiet. En hoe lullig het ook klinkt: hij moet nu verplicht altijd zijn vergiet in het verkeer dragen, zodat hij altijd herkend wordt.

Pastafarisme

De reden dat Andrei het vergiet draagt op de foto is omdat hij zich naar eigen zeggen schaart onder het ‘pastafarisme’, een echt bestaande stroming dat een persiflage is op ‘echte’ geloven en het ‘vliegende spaghettimonster’ als god zegt te zien.

Serieuze maatregelen

Het hoofd van de verkeerspolitie in Moskou, Vladimir Kuzin, kan de ‘grap’ niet bepaald waarderen. „De volgende keer dat hij door de verkeerspolitie aangehouden wordt en geen pastavergiet op zijn hoofd draagt, is hij zijn rijbewijs kwijt.”

https://www.youtube.com/watch?v=I-LIUJWzfTE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man verliest rijbewijs zonder vergiet op hoofd
Sluiten