Puck Roest
Puck Roest Good vibes 24 jan 2016 / 11:24 uur

Man probeert drie keer ex-vrouw te vermoorden

Staci Wortman uit het Amerikaanse Tennessee poetste een tijd geleden, net als iedere ochtend, haar tanden. Maar dit keer had de poetsbeurt een vervelende nasmaak. De tandpasta veroorzaakte een brandend gevoel waarna Wortman besloot het direct uit te spugen. Wat bleek, haar ex-man had gif in de tube gestopt. Maar daar bleef het niet bij.

Na 14 jaar huwelijk vroeg Staci een scheiding aan omdat haar man Fred vreemd was gegaan. Fred ging ergens anders wonen en de twee gingen op een vriendelijke manier uit elkaar, mede vanwege hun drie kinderen. Maar in de jaren na de scheiding sloeg Fred door.

Aconitine

Een aantal weken na het incident met de brandende tandpasta, werd er aangebeld bij Staci. Er stonden twee agenten aan de deur met schokkend nieuws. Ze hadden een tip gekregen dat haar ex-man Fred via de computers op z’n werk op zoek was gegaan naar een huurmoordenaar. Ook vertelde de politie dat hij onderzoek had gedaan naar verschillende soorten vergif. Staci moest onmiddellijk aan de tandpasta denken.

Fred bleek aconitine in de tube te hebben gedaan. Wanneer je kleine hoeveelheden van het gif binnen krijgt, kan je last krijgen van hoofdpijn. Maar bij een grotere hoeveelheid kan het gif fataal zijn. Niet alleen Staci had de tandpasta gebruikt, ook haar kinderen hadden het spul op hun tandenborstel gesmeerd.

Undercover

Helaas was er onvoldoende bewijs om Fred op te pakken dus de politie besloot een undercoveroperatie op te zetten waarbij een agent zich voordeed als huurmoordenaar. Fred trapte er volledig in en overhandigde de diender geld om zijn ex-vrouw te laten vermoorden. De doorgeslagen man verdween natuurlijk direct achter de tralies.

Maar daar bleef het niet bij. De boze ex-man was nog niet klaar met zijn voormalige vrouw. Fred bood een medegevangene namelijk ruim 9.000 euro om z’n ex alsnog van kant te maken, schrijft The Mirror. De man ging hier echter niet op in. Vorig jaar november bekende Fred schuld van alle drie de feiten. De verstrooide Amerikaan moet nu minimaal 30 jaar brommen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man probeert drie keer ex-vrouw te vermoorden
Sluiten