J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 22 jan 2016 / 20:02 uur

Man onthoofdt hond omdat beest hem raar aankijkt

Een 28-jarige man uit de Amerikaanse staat Florida is gearresteerd nadat hij een hond onthoofdde. Volgens Javier Orelly deed hij dat omdat het beest hem „raar aankeek".

De politie werd gebeld door een ooggetuige die meldde dat Orelly zijn hond trapte en in het rond gooide. Toen agenten bij zijn huis in Palm Beach arriveerden, zagen ze hoe hij een kuil aan het graven was en de koploze hond naast de kuil op het gazon lag. De afgesneden kop was door Orelly bovenop twee stenen gelegd. Ook troffen de dienders twee grote messen en een „middeleeuwse bijl" aan.

Gebeten

Aanvankelijk vertelde Orelly dat hij gebeten was door de hond, maar later veranderde hij zijn lezing en gaf hij toe dat hij vond dat het beest hem vreemd aankeek en hij het huisdier daarom in de nek had gestoken. Vervolgens besloot hij het beest te onthoofden om zijn geweten te reinigen, zo valt te lezen in het politierapport. Mogelijk hield Orelly zich bezig met Santeria, een religieuze offering.

Dat ging overigens niet makkelijk, zo erkende Orelly tijdens het verhoor. Nadat het niet lukte met een keukenmes, pakte hij een groter mes, in het politierapport omschreven als een middeleeuwse bijl, en bleef naar eigen zeggen „hakken tot de kop loskwam". Naast de hond bleek Orelly ook een eend gedood te hebben. De man is gearresteerd en aangeklaagd voor twee gevallen van dierenmishandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man onthoofdt hond omdat beest hem raar aankijkt
Sluiten