J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 31 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Maffiabaas gepakt bij bezoek aan pasgeboren zoon

De politie in Napels heeft zaterdag een gezochte maffiabaas gearresteerd toen deze zijn schuilplaats verliet om zijn net geboren zoontje te bezoeken. Dat meldt NapoliToday.

De 23-jarige Nicola De Martino, lid van Camorra, stond al tijden hoog op de ‘wanted’-list. De Italiaanse politie had zelfs een internationaal arrestatiebevel voor hem uitgevaardigd. Hij zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan drugshandel en verboden wapenbezit en moet daarvoor nog een gevangenisstraf van twee jaar uitzitten.

Opgewacht

De Martino zat al sinds mei 2014 ondergedoken, maar slaagde er in de tussentijd wel in zijn vrouw te bezwangeren. Hun zoontje werd onlangs geboren, reden voor de jonge maffiabaas om zijn schuilplaats te verlaten om zijn vrouw en pasgeboren zoon te ontmoeten in een andere schuilplaats in de wijk Saviano. Daar werd hij echter opgewacht door de maffiapolitie, die de kleinzoon van de beruchte maffiabaas Guglielmo Giuliano in de boeien sloeg.

De Camorra is een beruchte maffiaclan in Napels en één van de oudste van Italië. De complexe criminele organisatie stond centraal in de in 2006 verschenen bekroonde roman Gomorrah van Roberto Saviano. Twee jaar later al werd het boek verfilmd en inmiddels verscheen ook een gelijknamige serie gebaseerd op de Napolitaanse maffia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Maffiabaas gepakt bij bezoek aan pasgeboren zoon
Sluiten