Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 12 jan 2016 / 13:55 uur

Lesbisch stel samen zwanger, bevalt dagen na elkaar

„Wij zijn zwanger”, is een veel gehoorde uitspraak onder aanstaande ouders. Een lesbisch stel in de Verenigde Staten kon die uitspraak echt doen, toen ze allebei ongeveer op het zelfde moment zwanger raakten via IVF. Om het nog specialer te maken: de twee bevielen slechts vier dagen na elkaar.

Gezin stichten

Tegenover New York Magazine doen Emily Kehe en Kate Elazegui hun bijzondere verhaal. De twee wilden maar wat graag zwanger worden en hadden allebei de wens om een kind te baren. De artsen vonden Emily een betere optie, omdat zij met haar 36 jaar drie jaar jonger was dan Kate. Daarop besloten de vrouwen dat Emily zou proberen zwanger te worden.

Dat ging echter niet zo eenvoudig. Nadat het stel een donor had uitgekozen, probeerde Kate zes maanden lang om zwanger te worden, maar zonder succes. Om de kans op succes te vergroten, besloot de arts ook te proberen Kate te bevruchten.

https://www.facebook.com/10153279359336385

Zwanger

Bij de eerste poging was het raak: Kate bleek zwanger te zijn. Vervolgens maakte Emily haar IVF-cyclus af en wonder boven wonder bleek zij nu ook zwanger te zijn.

Een maand of negen later bevallen de vrouwen vier dagen na elkaar van een kerngezonde jongen. Emily baart zoon Reid, Kate bevalt van zoon Eddie. „We zijn pas twee jaar getrouwd, maar ik denk dat de zwangerschap ons dichter bij elkaar heeft gebracht en intiemer heeft gemaakt dan koppels die al veel langer getrouwd zijn”, aldus Kate.

Gelukkig

De twee vormen nu een gelukkig gezin en hadden het samen zwanger zijn voor geen goud willen missen: „Ik ben nooit alleen zwanger geweest, dus ik kan het niet vergelijken, maar ik denk dat dit een fantastische manier was om zwanger te zijn”, stelt Emily. „Maar we gaan dit niet nog eens doen. Ik grap wel eens dat we er nog een nemen, maar dit is genoeg. We zijn nu een gezin.”

https://www.facebook.com/10156246890590702

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lesbisch stel samen zwanger, bevalt dagen na elkaar
Sluiten