Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 28 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Kerk van het Vliegende Spaghettimonster nu officieel

Het mocht even duren, maar het is dan eindelijk gelukt. De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is eindelijk officieel! Daarmee is Nederland een nieuwe religie rijker. Dat is te lezen op de website van de kerk. Onder andere de redactie van Retecool heeft dat voor elkaar gebokst.

Er zaten nogal wat haken en ogen aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Die wilde de kerk namelijk in eerste instantie niet erkennen als kerk. De oprichters moesten zich volgens de Kamer van Koophandel inschrijven als vereniging. Daar ging het bestuur tegen in beroep, en nu is de kerk eindelijk een feit.

ID-kaart

Het is niet het eerste probleem waar de kerk tegenaan loopt. Eerder al wilde oprichter Dirk-Jan een nieuwe identiteitskaart aanvragen. Op zijn pasfoto droeg hij een vergiet op zijn hoofd, het officiële hoofddeksel van de religie. De gemeente Emmen wilde zijn religieuze hoofddeksel niet erkennen en weigerde de pasfoto.

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster werd in 2005 opgericht in Kansas. Daar werd intelligent design naast de evolutietheorie verplichte lesstof in het onderwijs. In Nederland kreeg de kerk de laatste tijd al flink wat leden. Onder andere Arjen Lubach en Georgina Verbaan lieten weten het Pastafarisme aan te hangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kerk van het Vliegende Spaghettimonster nu officieel
Sluiten