Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 3 jan 2016 / 21:15 uur

Journalisten van krant moeten zelf bezorgen

De Amerikaanse krant The Boston Globe verkeert in een kleine crisis. De krant stapte namelijk per januari over van uitgeverij, maar dit zorgde voor wat chaos en verwarring waardoor het ook bij de bezorging misging. Consequentie: de journalisten van de krant moeten zelf hun blaadje bezorgen.

Excuses

Volgens Mashable werd de krant de laatste paar dagen overspoeld met klachten. Zo’n 5,000 tot 10,000 abonnees ontvingen hun krant veel te laat of zelfs helemaal niet. „We bieden onze excuses aan voor het ongemak”, zo zegt chef Mike Sheehan. „We weten dat mensen op ons rekenen en betreuren het dat we de verwachting niet hebben kunnen waarmaken.”

Handen uit de mouwen

Om de abonnees toch een beetje tegemoet te komen, besloten werknemers van de krant het blaadje zelf maar te gaan bezorgen. 205,000 kranten moesten er bezorgd worden, dus staken alle schrijvers hun handen uit de mouwen. Dat het dan zomaar zo kan zijn dat er een Pulitzer Prijs-winnaar bij je aan de deur staat, is voor veel abonnees heel mooi meegenomen, zo blijkt uit de beelden van de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Journalisten van krant moeten zelf bezorgen
Sluiten