Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 8 jan 2016 / 15:47 uur

Joods-Arabische stellen zoenen in mooie protestvideo

Zoenende mensen zijn natuurlijk altijd leuk, maar filmpjes van zoenende mensen voor een hoger doel zijn ronduit prachtig. De video hieronder is binnen een dag al meer dan 100.000 keer bekeken en gaat het hele internet over.

De reden: het gaat hier om Joods-Arabische koppels uit Israël die op camera met elkaar zoenen. Door het voortdurende conflict tussen Israël en de Palestijnen heerst er een taboe op relaties tussen de twee groepen.

Dit gaat zelfs zo ver dat het Israëlische ministerie van onderwijs naar verluidt een schoolboek heeft verboden waarin een dergelijk ‘gemengd’ stel voorkomt. Reden genoeg voor het Israëlische tijdschrift TimeOut Tel Aviv om het onderstaande filmpje te maken, waarin hetero- én homostellen van verschillende afkomst elkaar in het openbaar zoenen. Want zeg nu zelf: liefde overwint toch alles?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Joods-Arabische stellen zoenen in mooie protestvideo
Sluiten