Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 18 jan 2016 / 15:30 uur

Jongetje van 8 begint eigen voedselbank

Veel kinderen zijn op 8-jarige leeftijd nog niet zo bezig met grote maatschappelijke problemen, maar Ronnie Hazlie uit het Engelse plaatsje Gosport wel. Hij zette samen met zijn moeder een Facebookevent op om blikjes eten te kopen voor zijn eigen voedselbank.

Jonge samaritaan

Het begon allemaal toen Ronnie op school een televisieprogramma zag over voedselbanken. Hij was meteen enthousiast en wilde zelf ook zijn steentje bijdragen. In plaats van cadeaus vroeg hij voor zijn verjaardag blikken met eten. En ook via het Facebookevent genaamd ‘Donate A Tin For The Ronster’ deed hij goede zaken, waardoor het aantal verzamelde blikjes inmiddels uitkomt op 519.

Niet de enige meer

Ronnie heeft met zijn actie heel wat losgemaakt in Gosport, schrijft Mirror. In The Vine Pub, waar de mogelijkheid is om blikken in te leveren voor zijn voedselbank, komen zowel vaste klanten als vreemdelingen langs om wat te doneren.

„Ronnie is een leuke helpende hand”, zegt de manager van de pub. „Hij is ontzettend enthousiast over wat hij doet. Van het verzamelen van voedsel voor de hongerige mensen tot en met het helpen met schoonmaken elke dag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetje van 8 begint eigen voedselbank
Sluiten