J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 23 jan 2016 / 14:50 uur

Illegaal krijgt verblijfsvergunning na heldendaad

Een 29-jarige Egyptenaar die illegaal in Italië verblijft krijgt van de regering een verblijfsvergunning na een heldendaad eerder deze maand. Dat bericht La Stampa.

De illegale immigrant stond 12 januari in de kassarij bij een vestiging van Lidl in Turijn toen een 52-jarige overvaller de caissière bedreigde met een mes. Voordat de rover de benen kon nemen met zijn buit van zo’n 700 euro werd hij bij zijn kladden gegrepen. De crimineel was duidelijk verrast en kon zodoende makkelijk overmeesterd worden door de Egyptische held, zo blijkt uit bovenstaande videobeelden.

Riskeerde uitzetting

Deze hield de man in een houdgreep totdat de politie arriveerde. Hij biechtte de politieagenten direct op dat hij zichzelf niet kon identificeren omdat hij illegaal in Italië verbleef. Daarmee riskeerde hij uitzetting, maar de agenten besloten hem juist te helpen zijn papieren in orde te krijgen. Dankzij de hulp van de politie krijgt de man nu een verblijfsvergunning.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een heldendaad in Italië beloond wordt. Vorig jaar mei werd een illegale immigrant uit Bangladesh beloond met een verblijfsvergunning voor een jaar. Dat gebeurde nadat hij in Rome in de Tiber sprong om het leven te redden van een Israëlische vrouw die in de rivier was gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Illegaal krijgt verblijfsvergunning na heldendaad
Sluiten