Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 22 jan 2016 / 18:36 uur

IJsmeester is ijs niet meester en zakt erdoorheen

We maken allemaal wel eens een inschattingsfoutje. Zo ook ijsmeester Jaco de Jeu van ijsclub De Blauwe Beugel in Rijsenhout. Hij zakte vrijdag door het ijs omdat hij de dikte van de ijsvloer op de Ankeveense plassen te optimistisch inschatte. Zijn schaatsmakkers konden hem – liggend op het ijs – na enkele minuten uit het water trekken.

De Jeu wilde met een groepje een schaatstocht maken over de Ankeveense plassen vlakbij Hilversum, hoewel het natuurijs op veel plaatsen nog volstrekt onbetrouwbaar is. „Meestal weet onze natuurijscoördinator uitstekend de juiste route te kiezen, maar ditmaal was het ijs écht veel te dun”, zegt zijn geschrokken schaatsvriend Paul de Jong tegen het AD.

Het was vrijdag voor schaatsers voorlopig de laatste kans om op natuurijs te schaatsen. Volgens de weerberichten verdwijnt de vorst zaterdag uit Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IJsmeester is ijs niet meester en zakt erdoorheen
Sluiten