Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 24 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Hond rent per ongeluk halve marathon

Zoals altijd liet het baasje van hond Ludivine haar naar buiten voor een plasje. Maar het beestje besloot dit keer geen klein ommetje te maken. In plaats daarvan liep het dier een halve marathon. Ze eindigde op de zevende plaats.

De eigenaresse van de hond, April Hamlin, hoorde van de bijzondere deelname via vrienden die vrijwilliger waren bij de race. Naar eigen zeggen, was ze verrast. „Ludivine is niet zo actief. Dus het verbaasde mij dat ze een halve marathon zou beginnen, laat staan afmaken. Ze is nogal lui”, vertelt de vrouw aan Runner’s World.

Onderscheiding

De halve marathon was 20 kilometer lang. Tijdens de race vermaakte de hond zich prima, ze stopte af en toe om konijnen achter na te zitten en andere honden te begroeten. Haar tijd was 1:32:56. Net als de andere winnaars kreeg Ludivine een medaille. Achteraf was Hamlin opgelucht dat haar huisdier de sporters niet heeft gehinderd.

(Foto: Facebook/ Elkmont Half Marathon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hond rent per ongeluk halve marathon
Sluiten