Puck Roest
Puck Roest Good vibes 31 jan 2016 / 09:05 uur

Handen lijken op wortels door zeldzame aandoening

De 25-jarige Abul Bazadar heeft een bijzondere vorm van het humaan papillomavirus, een abnormale celgroei van huid en slijmvliezen. Door de zeldzame aandoening lijken de handen van Bazadar op boomwortels en wordt hij ook wel de ‘tree man’, ofwel ‘boomman’ genoemd.

De riksja-bestuurder uit Bangladesh lijdt al vijftien jaar lang aan het virus. Een groep artsen zal binnenkort een besluit nemen over hoe ze Bazadar het beste kunnen behandelen. Het is nog niet duidelijk of een operatie een optie is. Hoewel zijn handen er het meest ernstig aan toe zijn, heeft Bazadar ook vergroeiingen aan zijn voeten.

Er zijn meer dan 100 verschillenden typen van het humaan papillomavirus bekend waarvan het overgrote deel ongevaarlijk en zeldzaam is. De meesten zorgen voor wratten op handen en voeten. Bazadar heeft een unieke en extreme vorm.

https://twitter.com/i/status/693449110989467650

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handen lijken op wortels door zeldzame aandoening
Sluiten