Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 21 jan 2016 / 16:36 uur

Gezochte crimineel werkte gewoon bij de Subway

Een van de meest gezochte criminelen van Europa werkte in een Engelse Subway broodjeszaak, op een steenworp afstand van het politiebureau. De politie pakte de Pool Piotr Kupiec vorige week op in de winkel in het plaatsje Devizes, ten westen van Londen.

Zware jongen

De 28-jarige Pool stond hoog op de lijst van gezochte personen van de internationale politieorganisatie Interpol. Hij zou lid zijn geweest van een beruchte bende in het Poolse Krakow die zich bezighield met moorden, geweld en diefstal. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de moord op een voetbalfan.

In een grote operatie van de Poolse politie werd de bende opgerold. Enkele leden, onder wie Kupiec, vluchtten echter naar het buitenland. De Poolse politie wist hem na wat onderzoek uiteindelijk op het Engelse platteland ten westen van de Britse hoofdstad op te sporen. Collega’s en klanten van de Subway zijn verbijsterd, zij noemden hem een ‘vriendelijke man, niet anders dan anderen’.

Reageer op artikel:
Gezochte crimineel werkte gewoon bij de Subway
Sluiten