Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 26 jan 2016 / 10:22 uur

Gepeste Taylor Swift look-a-like pakt haters terug

Je zou denken dat de look-a-like van een celebrity bijna net zo populair is als de beroemdheid zelf, maar dit geldt niet voor de Amerikaanse Keitra Jane. De 21-jarige studente wordt al maandenlang online gepest vanwege haar gelijkenissen met zangeres Taylor Swift.

Haatberichten

,,Mijn vrienden blijven me foto’s sturen van reacties waarin ik word afgemaakt”, vertelt ze aan Seventeen.com. ,,Dingen zoals ”Taylor maar dan met grotere tieten”.” Het ergste wat ze tegenkwam was toch wel: ,,Een dikkere Taylor Swift.”

Keitra leed een paar jaar geleden namelijk aan morfodysforie, een psychische aandoening waarbij je een extreme angst hebt om lelijk gevonden te worden. Anorexia was het gevolg hiervan, waardoor Keitra zo’n 13 kilogram afviel.

https://www.instagram.com/p/BAtbwtAubKo/

In actie

In plaats van de pestkoppen te negeren besloot de Taylor Swift look-a-like in actie te komen. Ze heeft een foto van de reacties op haar Instagram geplaatst en gaf in het bijschrift aan dat dergelijke opmerkingen kunnen leiden tot eetstoornissen. In plaats daarvan vraagt ze de haters om hun woorden op een andere, positieve manier te gebruiken.

1-0 voor Keitra!

View this post on Instagram

Internet bullying contributes to disordered eating. People need to understand that nothing on the internet goes unnoticed, and when you publicize your comments or suggestions you aren't just writing on a wall, you're writing to a real person. This is just one of millions of hurtful comments that are given to REAL people every day. This isn't a sympathy post, this is information. You need to know that words have power to do harm or promote positivity. Use your power for good! 💕 #NEDA @centerforchange #nedaawareness #loveyourbody #healthybodyhealthylife #loveyourself

A post shared by K e i t r a J a n e 🍦 (@keitrajane) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gepeste Taylor Swift look-a-like pakt haters terug
Sluiten