Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 22 jan 2016

Dronken creditcardfraudeurs spelen ‘The Hangover’ na

Ook altijd al zo’n vet avondje willen hebben als Phil, Alan en Stu in The Hangover? Een stelletje bijzonder dronken mannen heeft het gedaan! Met gestolen creditcards weliswaar… De mannen hebben de Amerikaanse comedyfilm op hun eigen manier eer aan gedaan door er met een kater achter te komen dat ze maar liefst drie ovens, bijna 500 kilo vis en een privéjet hadden besteld.

Voor al deze spullen betaalden de 46-jarige Jamie Abernathy en 35-jarige Brian Darroch, beide Schotten, omgerekend iets meer dan 50.000 euro. De twee verbleven in het Seaside Resort in Lancashire, Engeland. Daar trakteerden ze zichzelf op etentjes, hotelkamers en talloze alcoholische versnaperingen. Het tweetal stal de creditcards van vijf mensen uit de sportschool.

Kluisjes

De rechtbank tast nog in het duister wat er met de grote hoeveelheid bestelde vis is gebeurd en waarom de twee een privéjet huurden. Het hotelpersoneel werd achterdochtig toen het de kluisjes in een kleedruimte checkte. Twaalf kluisjes waren vergrendeld, maar in geen van de kluisjes lag iets. Toen er werd geklaagd dat er creditcards verdwenen, bleek dat de Schotten de sleutels van de kluisjes na hadden laten maken.

Straf

Het personeel belde de politie en de (waarschijnlijk nog steeds niet nuchtere) mannen werden opgepakt. Beide mannen hebben toegegeven met voorbedachten rade fraude te hebben gepleegd. Abernathy moet 20 maanden in hechtenis doorbrengen en 150 uur taakstraf uitvoeren. Daarnaast zal hij ruim 6000 euro terug moeten betalen aan de vishandel. Darroch mag 10 maanden het gevang in, staat een jaar onder toezicht en moet 100 uur taakstraf uitvoeren.

Moeilijke periode

De advocaat van Abernathy deed nog een goed woordje voor hem en vertelde in de rechtbank dat de man het echt niet makkelijk had. Zijn vrouw had hem verlaten, waardoor de man zijn heil zocht in alcohol. Hij zou nu weer terug bij zijn familie zijn en zich ontzettend schamen voor zijn daden. Volgens zijn advocaat drinkt hij momenteel ook geen alcohol meer.

Volgens de rechter hadden de mannen echter ook gewichten kunnen heffen in de sportschool, in plaats van het bewust stelen van creditcards. Daarnaast kwamen ze volgens haar zeer brutaal en arrogant over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dronken creditcardfraudeurs spelen ‘The Hangover’ na
Sluiten