Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 8 jan 2016 / 11:39 uur

Drinky: de dronken robot voor eenzame drinkers

Met kerst ook alleen aan het drinken omdat je voor het zoveelste jaar op rij single was? Of heb je geen sociaal leven en doe je shotjes in je eentje? Daar hoef je je niet langer schuldig over te voeden. In Zuid-Korea heeft men namelijk een dronken robot uitgevonden waarmee je samen een paar glaasjes weg kunt tikken.

Toen de Zuid-Koreaanse uitvinder Eunchan Park drie jaar terug alweer alleen kerst vierde, inspireerde dat hem om een robot uit te vinden die als drinkmaatje kan fungeren. „Alleen drinken is verschrikkelijk”, schrijft hij onder de introductievideo die hij op YouTube zette. „Daarom kon ik niet meer drinken. Laatst heb ik gewoon een extra glas met drank neergezet, zodat het leek alsof ik niet alleen dronk.”

Kater

De uitvinder claimt dat de drank meteen een stuk beter smaakte. „Het geheim van hoe lekker alcohol is, heeft dus te maken met of je samen drinkt.” Dat beviel de uitvinder zo goed, dat hij besloot de robot te maken. Volgens The Mirror zou dit weleens een van dé techtrends van 2016 kunnen worden.

De robot heet Drinky en doet lekker shotjes met je mee. Hij proost zelfs met je voor je gaat drinken. Alleen heeft hij geen kater de volgende ochtend, die zul jij nog wel gewoon hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drinky: de dronken robot voor eenzame drinkers
Sluiten