Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 25 jan 2016 / 21:00 uur

Dief steelt stierensperma ter waarde van 46.000 euro

In het Amerikaanse Turlock zijn een aantal tanks met een heel waardevolle lading meegenomen. In de tanks zat namelijk een hele lading stierensperma, wat samen een waarde heeft van ruim 46.000 euro.

1 procent

Het is namelijk niet zomaar sperma van een stier. Het betreft namelijk de kwakjes van de crème de la crème onder de stieren. „De genetica van deze dieren zijn zo sterk”, zo vertelt John Azevedo, de eigenaar van de boerderij waarop de beesten wonen. „Ze behoren tot de 1 procent van de beste stierenpopulatie ter wereld.”

Het zeldzame sperma van de stieren wordt iedere week verzameld, om vervolgens de hele wereld over te gaan om koeien te bevruchten. Met het gestolen ejaculaat van de stieren konden zo’n 1000 vrouwtjes worden bevrucht.

Stikstof

Niet alleen is de roof heel zuur om de financiële waarde, als het in de verkeerde handen valt kan het namelijk nog wel eens slecht aflopen. De tanks waarin het sperma zit, wordt namelijk gevuld met vloeibare stikstof. Omdat de temperatuur hiervan tot ongeveer -200 graden wordt gebracht, kunnen deze tanks alleen behandeld worden door echte professionals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dief steelt stierensperma ter waarde van 46.000 euro
Sluiten