Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 7 jan 2016 / 20:29 uur

Deelnemer loterij wel héél eerlijk over prijzengeld

In de Amerikaanse staat Nevada is het flink spannend. De Powerball Loterij heeft woensdag namelijk het recordbedrag van 500 miljoen dollar bereikt. Als het winnende lot niet verkocht is, wordt de prijs elke week een beetje hoger. En hoe hoger de prijs, hoe meer Amerikanen in de rij staan voor een lot.

In Las Vegas moet je op sommige plekken wel twee uur in de rij staan om een lot te bemachtigen. Fox 5 ging in Las Vegas langs bij een verkooppunt om te kijken hoe het er aan toe ging. Verslaggeefster Ophelia Young was natuurlijk benieuwd hoe potentiële winnaars het geld zouden besteden. Young doet een rondje door de winkel en vraagt het wat mensen. „Aan coke en hoeren", antwoordt een van de potentiële winnaars op 0:39. „Dat was niet het antwoord dat ik zou verwachten!” antwoordt de verslaggeefster, die ongemakkelijk wegloopt. Maar eerlijk, dát is het wel.

De kans om te winnen is overigens klein, namelijk 1 op de 292 miljoen. Zo is de kans groter dat je een bestseller schrijft, wordt gedood door een asteroïde of de president van Amerika wordt. Dat bewijst ook de Powerball Loterij: het bedrag is donderdag gestegen naar 700 miljoen dollar.

Niks meer over

Maar als je dan wint, dan kun je maar beter verstandig omgaan met je geld. Een stel uit Engeland won vorig jaar 50 ton, maar zit inmiddels diep in de schulden, schrijft The Mirror. Het kon niet op voor het werkloze koppel: in één klap waren ze 50.000 pond rijker. Het bedrag werd al snel opgemaakt aan dure kleding, bizarre vakanties, een duurder appartement met dito meubels en designerkleding.

Na een jaar is het geld op en heeft het koppel geen recht op een uitkering. Ze dreigen hun huis uit te worden gezet. Van het fortuin is alleen nog de enorme tv over die ze aanschaften. De twee geven toe wat dwaas omgegaan te zijn met het geld, maar vindt dat de overheid ze moet helpen. Ineens lijkt de Amerikaanse kanshebber toch niet zo onverstandig met zijn wens voor coke en prostituees.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deelnemer loterij wel héél eerlijk over prijzengeld
Sluiten