Remco Visser
Remco Visser Good vibes 5 jan 2016 / 09:20 uur

Decolleté zeemeermin Kopenhagen geweerd op Facebook

Dat topless foto’s absoluut niet welkom zijn op Facebook was al langer bekend, maar deze week bleek dat er echt geen enkele blote borst op het social media-platform zichtbaar mag zijn. Zelfs niet in brons.

Een Deense politica werd namelijk op de vingers getikt door Facebook, toen ze een link naar het standbeeld van de Kleine Zeemeermin op haar pagina publiceerde. Mette Gjerskov kreeg vervolgens te horen dat de foto te veel blote huid en seksualiteit bevatte, zo meldt de BBC. Deze regels gelden volgens de melding die Gjerskov kreeg ook voor foto’s waarbij het om een artistieke of educatieve uiting gaat.

Uiteindelijk zag Facebook de fout in en werd de link naar de Kleine Zeemeermin toch toegelaten. Het wereldberoemde beeld, naar de hoofdpersoon van het sprookje van Hans Christian Andersen, staat al sinds 1913 in de haven van Kopenhagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Decolleté zeemeermin Kopenhagen geweerd op Facebook
Sluiten