Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 29 jan 2016 / 19:30 uur

Controleur redt hond dankzij beveiligingscamera

In de Amerikaanse staat Arizona wist een medewerker van een verkeersbureau een hondje van de dood te redden. De verkeerscontroleur zag via de beveiligingscamera dat de puppy midden op een drukke weg lag, en snelde naar het beest toe om hem te redden.

Gil Estrada was maandagavond op zijn shift naar de drukke snelwegen in Phoenix aan het kijken, totdat zijn oog plotseling viel op een bijzondere situatie. Op de drukke snelweg 51 zag hij namelijk een kleine puppy zitten die niet meer van de weg af kon komen. „Het was moeilijk om naar te kijken”, zo vertelt Estrada aan NBC News. „Het scheelde elke keer maar een nippertje of hij zou door een wagen geraakt worden.”

Bang

Uiteindelijk besluit Estrada maar zelf de stoute schoenen aan te trekken om het beest van de snelweg te redden. Enkele kilometers van zijn werk ziet hij de puppy midden op de weg, opgerold als een bal omdat het beest vreselijk bang is. Estrada weet de viervoeter voorzichtig te benaderen, angstig omdat het beest misschien agressief kan reageren. Na het beest voorzichtig op te pakken kan de man van de snelweg wegkomen en zo de hond in veiligheid brengen.

Aandacht

De puppy is inmiddels overgebracht naar een asiel waar het de nodige zorg en aandacht krijgt. Hoewel de medewerkers van het verkeerscentrum normaal gesproken dit soort zaken niet hoeven te doen, is de werkgever van de man toch blij met de dappere daad, zo schrijven ze op Facebook. „Hoewel we normaal niet aan klein dierenleed doen, zorgde de situatie van deze puppy ervoor dat we de norm een beetje opgerekt hebben.”

https://www.facebook.com/&/posts/10153569476033124

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Controleur redt hond dankzij beveiligingscamera
Sluiten