Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 5 jan 2016 / 08:47 uur

‘Co-piloot op vlucht vanuit Amsterdam neergestoken’

De vlucht van Amsterdam naar Peking van afgelopen zondag is niet zonder slag of stoot verlopen. Dat beweren althans inzittenden van de vlucht. Volgens hen stak een verwarde man de co-piloot neer, iets dat luchtvaartmaatschappij KLM niet wil bevestigen.

Ooggetuigen verslagen vertellen echter dat een verward ogende Chinese man de cockpit binnendrong en om zich heen begon te steken. ,,Die Chinees was ineens bij de cockpit terechtgekomen en daar in gevecht geraakt”, vertelt een reiziger van vlucht KL889 aan de Telegraaf. ,,Het was een beangstigende situatie. De gek is zelf ook gewond geraakt en door passagiers en bemanning tegen de grond gewerkt. Daarna is hij geboeid vastgezet in een stoel tot het eind van de vlucht.”

Dat de man zich raar gedroeg wil een woordvoerder van de KLM wel bevestigen. ,,Ons personeel heeft snel en adequaat ingegrepen toen het met deze man misging. De vliegveiligheid is niet in gevaar geweest en het vliegtuig is zonder problemen in Peking geland.”

Noodstop in Boekarest

Het is al de tweede KLM-vlucht van afgelopen zondag die nu in het nieuws komt. Maandag werd al bekend dat een vliegtuig op weg van Amsterdam naar Singapore een noodstop moest maken in Boekarest, omdat er een baby aan boord in levensgevaar verkeerde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Co-piloot op vlucht vanuit Amsterdam neergestoken’
Sluiten