Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 18 jan 2016 / 15:35 uur

Chinezen verbreken record met hondenyoga

Geloof het of niet, maar het bestaat: honden-yoga. Een goede combinatie tussen aandacht voor je lichaam én je viervoeter. Maar liefst 270 liefhebbers van deze nieuwe sport wisten in Hong Kong het wereldrecord te verbreken.

Wereldrecord

Er kwamen 270 dieren en hun baasjes op het verbreken van het record af. Tijdens een speciale dogales (dog yoga) moesten de baasjes allerlei yogahoudingen uitvoeren terwijl ze hun honden stevig vasthielden. Hiermee is het oude record van het Guinness World Records verbroken. Bij het vorige record in januari kwamen namelijk slechts 265 baasjes en hun honden opdagen.

24/7

Volgens organisator Suzette Ackerman is doga een heel belangrijk onderdeel van de band tussen hond en baas, zo vertelt ze aan de Mirror. „Mensen in Hong Kong zijn erg veel bezig met werk. Bijna 24/7 kun je wel zeggen. Je moet dagelijks echt een uur kunnen vrijhouden voor je huisdier. Door samen yoga te beoefenen kun je heel goed met je huisdier bezig zijn. En de dieren genieten er zelf ook nog eens van.”

Geïnspireerd door de hondenyoga en wil je zelf ook wel eens een beetje flexibel met je huisdier sporten? Laat je inspireren door de beelden van de recordpoging in Hong Kong:

https://www.youtube.com/watch?v=LYe0k51eYp4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinezen verbreken record met hondenyoga
Sluiten